På begäran: Avsmak

Konsert / Permalink / 0
Många läsare har hört av sig och vill läsa den klassiska konsertrecensionen av popsensationen AVSMAK, som lirade i Hultsfred för två år sedan. Den publicerades i Zero Music Magazine och här kommer den i repris:

Avsmak gav avsmak

publicerad: 2004-06-22

 

Konsert:
Avsmak
Stora dansbanan, torsdag, 14.00

Visste väl att Heavy från Mimikry inte var att lita på. Han gled omkring i sin gröna foto-väst och hypade sina Dalmas-polare i Avsmak. ”Årets konsert” fick vi höra.
Självklart var man lite intresserad på förhand. Bara bandnamnet låter ju lockande. För några år sedan hörde jag dessutom demon ”Avslag”, där framförallt låtarna ”Bi smak” och ”Ap-rak” förvarnade om kommande storverk.
Inga av dessa spelas dock under torsdagens konsert. Istället hämtas det mesta av materialet från andra skivan ”Mersmak”. Och när man hör låtar som ”Matvrak” och ”Gravsmak” låter det verkligen som de sista dödsrosslingarna från någon som förätit sig på blodpalt och lungmos.
Uppriktigt sagt låter ”Avsmak” riktigt illa. Dödsrap (om det nu finns någon sådan genre) utan vare sig variation och finnes. Enda gången man känner att gruppen är något på spåren är i ”Avbrott” – som, vilket namnet antyder, består av en minuts tystnad.
Fast de är ganska roliga att se. Svartmålade ansikten, skägg, Jason-masker, trasiga kostymer och en spastisk gubbe som kommer in och skär sig i magen tills blod och inälvor flyter. De är groteska och vidriga, morbida och otäcka. Men utan det visuella står de sig slätt. Då ger bara ”Avsmak” – ja, avsmak.

Till top