Glöggfrukost!

På gång / Permalink / 10
Ska inte bjuda in hela bloggen, men ni som brukar komma på glöggfrukost hos Ph + J kanske behöver en påminnelse. Och visst blir det julklappsutdelning och Onkel Kånkels julskiva i år också!

OBS! Det traditionella datumet (eller är den ursprungliga korrekta termen "datat"? Nån som vet? Bill? Sköld?) 23 /12 är i år flyttat till den 22/12. Tid: från 09.00
#1 - - Markus Stöld:

Som de flesta vet heter @ inte "kanelbulle" utan "at". Så med andra ord är den korrekta benämningen av "datat":

d@@

#2 - - Marina:

Hej tyvärr så måste ja jobba och missar glöggfrukosten! Jag som hade sett fram mot en trevlig julklapp! Fick ju den fina CD:n med Ida för typ två år sen och den var ju en höjdare. Men, men man kan ju inte få allt man önskar sig. Hoppas däremot på en trevlig afterwork!!
P.S. Tack för julkortet, du tänker då på alla.....

#3 - - Tobi:

Jag vet inte riktigt om Mr Stöld förstod mig rätt. Frågan lyder: vad heter datum i bestämd form singular? Ska det vara "Det datumet" eller "Det datat"?

#4 - - Christina:

Det heter: Ett datum - det datumet. Datum syftar på tid, almanackan. Datat syftar på siffror, tabeller, statistik mm

Ha en trevlig glöggfest och God Jul förresten, alla bloggare

#5 - - Markus Stöld:

Marina: Jag ska också jobba, men jag ser inte hindret?

Måste också tacka för det eminenta Pålle-julkortet!

#6 - - Tobi:

Nja, har kollat upp lite nu. Data och datum är som jag trodde samma ord. Och datum ska böjas precis som faktum - fakta, spektrum - spektra, centrum - centra, medium - media och så vidare.
Data är alltså pluralformen av datum (ett datum, flera data), och då var det alltså rätt från början att det heter datumet i bestämd form singularis (det datumet). Datat är således aldrig rätt att säga, utan bestämd form pluralis heter bara data.

#7 - - Marina:

Svar till Markus Stöld:
- jag förstår om du inte ser hindret då jag är tveksam till om du någonsin har dykt upp de gånger du påstått att du varit på diverse tillställningar. Jag menar hur är de möjligt att jag missat dig varje gång?? Jag börjar dessutom halv sju! Ph och J är ju sömntutor så de börjar ju inte förräns sent.

#8 - - Tobi:

Just det Markus Stöld - eller Niklas kanske jag borde skriva! Konstigt att du aldrig syns till när vi andra är med.

#9 - - Niklas:

Va? Hur kom jag med i denna datumdebatt?

#10 - - Tobi:

Du, Niklas, som inte finns utger dig för att vara M. Stöld som inte heller finns.

Till top