Nytt nummer av Ondskan!

På gång / Permalink / 0
Nytt nummer av Ondskan!

På torsdag kommer nya numret av den intressanta poptidningen Ondskan.



Information om Ondskan #3:
Till Ondskans tredje nummer har vi undersökt sju städer i Europa. Vi har sett oss omkring och pratat med några musiker där de lever och verkar. Det mynnade ut i ett temanummer där vi i sju tematiska texter diskuterar det gamla, det nygamla och det nya Europa. Colleen, Konrad Black, The Rice Twins, Gustav, Alejandra & Aeron, Michael Mayer med flera intervjuas.

Men det finns mer utöver det europeiska temat. Omslagsartikeln till exempel: i den träffar vi svensk popmusiks just nu främste it-boy, duon Nicolas Makelberges frontman Johan Tuvesson, och pratar med honom om sånt som på olika sätt relaterar till mytbildning, längtan, vetenskap och sexualitet. Dessutom pratar vi med Lawrence från det mytomspunna 1980-talsbandet Felt om visioner, uppgång och fall.

Till det kommer i vanlig ordning en rad kortare intervjuer med aktuella namn som Juvelen, Sally Shapiro, Rigas den Andre, Almedal och Detektivbyrån, samt en utökad version av kritikdelen som infördes i förra numret. Ämnen som diskuteras i övrigt är till exempel Momus, Erasure, jazz från Berlin, The Tough Alliance, Mina Ögon!! Mina Ögon!!! samt den högkvalitativa internationella bloggosfären. Dessutom förföljer vi Lily Allen och reder ut begreppen kring den mystiska rörelsen som kallas skweee.

Sammanfattningsvis alltså: massor av högkvalitativ läsning och snygga fotografier som tryckts på drygt 80 vackra gula sidor av fin kultur (obs, inte finkultur).

Bonus:
I samband med utgivningen av Ondskans tredje nummer startar vi Ondskans egen mp3-blogg. Tanken är att på vårt eget sätt utforska b-ordet och få det att göra lite nytta för en gångs skull. Brukas som det bruksföremål det är. Och givetvis att publicera bra och intressant musik till allas glädje och nöje. Bloggen finner man (inom kort) på
www.ondskan.se/blogg.
Till top