På skiva: RJ&P

På skiva / Permalink / 0
På skiva: RJ&P
Betyg: 3 

Robert Johnson and Punchdrunks
”Traynor in heaven for Link Wray”
Nilroy 


Surfrock är ungefär som pizza – även när det är dåligt är det ganska bra. Å andra sidan är det sällan som det verkligen tänder till på allvar heller.

Mycket av genrens problem ligger i den begränsade formen. Ramarna är ganska fasta, det mesta låter likadant och det är svårt att variera sig. Solna-killen Robert Johnson är en av de som har experimenterat mest med musiken och det är knappast fel att kalla honom världsledande inom surfrock de senaste åren. Framförallt har han fört in elektroniken i musiken och fått en 40 år gammal genre att fortfarande låta livsfarlig.

På denna Link Wray-hyllning går han dock (tillfälligt?) tillbaka till rötterna. Trion skippar basen och manglar frenetiskt med två vilda gitarrer över trummorna. Det låter skitigt, det låter ilsket och det låter dammigt garage.

Men man får ta plattan för vad den är – en hyllning till den gamla surfrock-legendaren som gick bort förra året, inspelad på tre timmar och mest en aptitretare inför nästa ”riktiga” skiva med Robert Johnson and Punchdrunks.
Till top