Tv-krönika från 20/12

TV / Permalink / 0

Mer jul i tv

Kanske beror det på den varma hösten, men överallt hör man människor som klagar på att de inte känner någon julstämning. Jag är likadan själv, jag har inte ens julpyntat som jag brukar. Höjdpunkten i vanliga fall är att tejpa upp ett gammalt Corren-omslag där Jerry Prütz står utklädd till tomte. Den bilden är ett lika viktigt inslag i min jul som glögg och Onkel Kånkels julskiva ”Gammeldag jul”.

Men i år är det som sagt var annorlunda. Så här dagarna innan jul är julstämningen fortfarande noll. Det verkar inte ens tv-tablån kunna göra något åt.

Faktum är att julstämningen på tv också är rätt kass.

Förutom den traditionella Julkalendern, som redan hyllats, hittar jag inte många program att hänga i julgranen.

Sent igår kväll visades en repris på ”Hipp hipp: Itzhaks julevangelium”, men det har varken varit särskilt juligt eller ens speciellt roligt. En klar besvikelse.

I övrigt var det rätt tunt med julkänsla igår. Det enda ytterligare programmet på kanalerna 1,2, 3, 4, 4+, 5, 6, Kanal Lokal, Eurosport, Kunskapskanalen, MTV och SVT 24 som har lite jultema är ”Äntligen hemma jul” på TV 4.

För att komma i rätt julstämning rekommenderar jag istället den utmärkta samlingen ”Oh no…it´s christmas” där svenska artister som Kristoffer Åström, Hello Saferide och The Perishers sjunger jullåtar.

INGEN JUL UTAN: Roy Star

VILL SE MER AV: Natascha Kampusch, Paul Stanley, Ronny Schultz, Sven Domén

Till top