Konsert med The Radio Dept.

Konsert / Permalink / 0
Konsert med The Radio Dept.

The Radio Dept.
Herrgårn, Linköping 4/5

“Är det inställt?”, tänker jag när jag kommer in på Herrgårn en kvart innan The Radio Dept ska gå på scenen. Baren på entréplanet är helt tom.
Men nej, publiken står redan förväntansfulla och nyfikna en våning upp och väntar tålmodigt på indie-Sveriges popband numero uno.
The Radio Dept har enligt en omröstning gjort 00-talets bästa skiva, plockats upp som soundtrack till en Sofia Coppola-film, unisont hyllats av landets kritiker, blivit Labrador-etikettens flaggskepp och utsetts till att bära de dystra indiekidsens svart-rosa banér.
Som tröstare bland drömmar och längtan på flickrummets överkast funkar Malmötrions stämningsfulla väv av gitarr och elektronik. På scen blir det knivigare. Visserligen har man elgitarrer så distade att Apples in Stereo inte skulle nå dit även om de vred reglaget till 11, men Johan Duncansson & Co bjuder inte på någon direkt ögonfröjd där de står tysta och stilla i dunklet på scenen.
Åtminstone om man väljer att se The Radio Dept:s spelningar som traditionella popkonserter istället för den uppdaterade nyinspelning av tv-serien ”Twin Peaks” det egentligen handlar om.
Ljuset fladdrar till, dvärgar dansar och börjar prata baklänges och i baren sitter James Marshall och tittar med hundögon på Laura Palmer innan han försvinner ut bakvägen och drar vidare med bågen.
Till top