TVÅ KONSERTER SAMMA KVÄLL

Konsert / Permalink / 0
Hets
Herrgårn, Linköping 11/5

Debutskivan från i våras spelades in på tre dagar, och fanns i butik endast en månad efter att bandet hade bildats. Sen dess har Hets haft tid att repa ihop sig, och det märks. Musiken låter tyngre, tajtare och vassare – kort sagt bättre på alla sätt.
Hets öppnar med ”Hasses brorsas…” och kör sen skivans låtordning rakt av, förutom en omkastning på slutet där man slänger in en Hurriganes-låt och sedan avslutar med ”Gud va bra”.
Det är en alldeles strålande punkpopexplosion. Henrik Svensson slänger runt med gitarren, Fireside-Per driver på med trummorna och Norrköpingskillen bakom mikrofonen, Markus Krunegård (till vardags i Laakso), är lika elektriskt laddad som alltid. Hans skarpa texter med pratpartier är lysande. Gud va bra!

Kalle Baah
Platens Bar, Linköping 11/5

Efter 25 år med baktakt, gungande basgångar och tuggande gitarrer kan Skärblackas stoltheter hantverket så bra att det räcker med att de ställer sig på scenen för att få lokalen i självsvängning.
Vad som alltid varit svagheten är att man förutom gamla ”You are my angel” (som kommer tidigt under konserten) haft ytterst få låtar som höjer sig över mängden. Avslutande ”Ugly girls” får visserligen kvällens största jubel, men oftast gungar musiken på i samma, halvsega tempo.
Torsdagens spelning är något av premiär för nya, svenskspråkiga plattan ”Bråda dagar”, men få låtar från den spelas. Istället framför man mest gamla nummer som ”Vilda vindar” och ”Vargarna väntar”.
Jag håller på att somna, när Governor Andy uppenbarar sig och sjunger Kalle Baahs sköna fjolårssingel ”Billie rude boy”. Därefter kompar Kalle Baah Governor Andy på ”Bulleribock”, ”Reggaeprofil”, ”Jah Jah jag ber” och ”Bonus på kortet” och konserten tänder till. Musiken får temperament och glöd och Governor Andy stjäl välförtjänt showen.

Till top