Tv-krönika måndag 9/10

TV / Permalink / 0
Ha krockkuddar i soffan 

Söndagar är enligt mig den bästa tv-dagen. Inte minst för att man då kan se repriser av många av de favoritprogram man missat i veckan. Exempelvis sänder SVT repriser av ”Poliser”, ”Kvarteret Skatan”, ”Robins” och ”Musikministeriet”,

Faktum är att söndagarna nästan är lite FÖR bra, det sänds så många sevärda program samtidigt att man borde byta ut kuddarna i tv-soffan mot krockkuddar.

Den mest irriterande programkrocken har pågått i flera år nu och är givetvis ”Sportspegeln”(SVT1) och ”Parlamentet” (TV4) som båda börjar 20.30. Eftersom det är oerhört många som vill se bägge programmen är det märkligt att TV4 envisas med att försöka konkurrera med ett av SVT:s klassiska flaggskepp.

Just vid ”prime time” (bästa sändningstid mellan 19 och 22) är det synnerligen tätt om saligheten på söndagarna. SVT 1 visar de tre favoriterna ”Mäklarna”, ”Sportspegeln” och ”Agenda”. SVT2 sänder ”Sopranos”, TV4 kör ”Sporten” och ”Parlamentet” och Femman visar ”Veckans Nyheter”. Dessutom brukar både TV3 och TV4 visa långfilmer med start 21.00.

Ska man lyckas klara ut den seriekrocken krävs både flinka zapp-fingrar och nya batterier i fjärrkontrollen.

 

HELGENS BÄSTA: ”Simma lugnt Larry!” (SVT 2, lördag 19.30) – mer Seinfeld än Seinfeld själv

HELGENS SÄMSTA: Namnet på Femmans filmmagasin: ”Go C” (Lördag, 17.55)
Till top