Ny skiva: Sugarplum Fairy

På skiva / Permalink / 2
Ny skiva: Sugarplum Fairy

Betyg: 3

Sugarplum Fairy: First Round First Minute
Universal


Det är svårt att undvika jämförelsen med det där andra Borlängebandet. Sugarplum Fairy är ju inte bara musikaliskt, utan även rent bokstavligen småbröder till Mando Diao.

Muskaliskt hämtar man inspiration från samma källor. Det är tiden när The Beatles och Rolling Stones var som störst man drömmer sig tillbaka till. Det är knappt man anstränger sig för att modernisera uttrycket och placera musiken i en modern kontext. Det ska låta som det gjorde på 60-talet, frisyrerna ska se ut som då och förresten har det inte kommit någon bra skiva sen ”Exile on Main Street”.

Sugarplum har mer fart, energi och ungdomlig naivism än sina kollegor i Mando Diao, men känns valpigare och mer lättviktiga. Ofta är musiken ren pop med uh uh-körer, vilket sällan är någon nackdel.

Plattan öppnar starkt med ett gäng starka fartvidunder, däribland sommarsingeln ”She”. Och bandet håller faktiskt stilen bra skivan genom, men för att bli ett band att på allvar engagera sig i krävs mer tyngd, mer djup och mer personlighet av Sugarplum Fairy.
Till top