Tv-krönika (Corren 27/4-07)

TV / Permalink / 0
Revy funkar inte i tv 

Förväntningarna på Killinggängets krogshow "Lite sång, lite dans, lite naket" var oerhörda. 1994 hade man gjort succé med "I manegen med Glenn Killing" och nu, sex år senare, skulle man upprepa bravaden.

Recensionerna var översvallande, de hade gjort det igen skrek tidningarna.

När showen senare tv-sändes (då under namnet "Glenn Killing på Grand Hotel") fick vi som inte haft möjlighet att se föreställningen live en chans att äntligen få se det som stockholmarna skrattat sig blåa åt.

Det var svintråkigt. Jag tror inte jag skrattade en gång.

Dagen efter kollade jag med kompisarna om det verkligen var så tråkigt som jag hade tyckt, eller om det var mig det var fel på. Alla höll med, det var svintråkigt.

Krogshower och revyer är en kulturform som sällan gör sig bra i tv. En dimension går förlorad när publikkontakt och stämning skall föras över till en platt tv-skärm. Det som kan vara jätteroligt för publiken på plats kan bli obegripligt för folk hemma i tv-soffan.

 

Igår gläppte jag över till Kanal Lokal och möttes av en av dessa otaliga lokalrevyer som kanalen envisas med att sända. Det var givetvis svintråkigt. Man tycker att kanalen vid det här laget borde ha lärt sig att revyer inte funkar i tv.

 

VECKANS INSIKT: Nu fattar jag varför "Uppdrag: Mord" är så bra. Skådisarna är ju till stora delar samma som i "OZ".

Till top