Pa skiva: The Maharajas

På skiva / Permalink / 0

The Maharajas

"In pure spite"

Low Impact

 

Det finns en svensk rockscen som det oftast inte skrivs eller hörs så mycket om, trots att den innehåller en mängd schyssta band som inte sällan röner en hel del framgångar utomlands. Band som The Sewergrooves, The Nomads, The Strollers och The Maggots spelar sällan på landets festivaler eller syns i tidningsintervjuer. Gemensamt är att de har bandnamn som börjar på "The", spelar skitig rock och att de har någon koppling till Örebro, kanske genom skivbolagen Burning Heart eller Low Impact.

The Maharadjas har medlemmar från de två ovan sistnämnda banden och spelar precis som sina kollegor skramlig garagerock med rötterna i 60-talet. Det är elgitarrer, mycket hår och svarta skinnjackor, det är tidiga Stones och Beatles, stämsång, farfisaorgel och popmelodier som tuktas i en fuzzbox.

"In pure spite" är bandets fjärde album, och inte mycket musikaliskt har väl hänt sedan förra skivan, eller sen tidiga The Creeps, Backdoor Men och Stomach Mouths dagar för den delen. Och därmed är allt som det ska i The Maharajas värld.

 

Betyg: 3/5

Till top