Tv-krönika 20/2

TV / Permalink / 0

Idioti i tv

En kvinna ringer in till ”Fråga Doktorn” i SVT 2 och beskriver svår ångest i samband med klimakteriet. Som råd får hon idiotiskt svammel om att ”bejaka livsglädjen”.

Byter till ”Förkväll” där våpet Carolina Gynning sitter och flamsar. Först är hon glad att artisten Emilé Azar inte sjunger ”backplay”, som hon kallar det, och när han sedan berättar om den svåra situationen i hemlandet Libanon säger Gynning ”men det var skoj när jag var där, ha ha”.

Den som vill reta upp sig har alltså inga problem, det är bara att slå på tv-apparaten.

Reprisen av ”Bingo Royale” (SVT 1, 23.00) är ett exempel, tiden för reprisen av ”Sopranos” 45 minuter senare är ett annat. Att ge Peter Jidhe ett eget intervjuprogram (SVT 2, 19.30) ett tredje på idiotins utbredning. Jidhe är riktigt usel som utfrågare. Han har visserligen lärt sig att ställa följdfrågor, men han har missat att dom ska vara intressanta.

Vet inte om TV 6:s tablå ska räknas till idioti eller simpel lathet, kanalen väljer i alla fall att köra två avsnitt av varje program hela dagen.

Det enda smarta jag hör under min tv-kväll är i barnprogrammet ”Bolibompa” (SVT 1, 18.00). Där ska barn döpa ett par tofflor och vinnare blir ”Flip & Flop”. Så självklart.


ÖNSKEPROGRAM:
”Direkt från Musikbörsen”

BÄSTA SPORTKOMMENTATOR: Kim Hartman. Kommenterar snooker på Eurosport. Den nya Göran Zachrisson.

Till top