Tvkrönika (från 1/2)

TV / Permalink / 2
Död åt Stockholm Live 

När tidningen Nöjesguiden sätter betyg använder de en fallande skala från ”Mästerligt” ner till en dödskalle som de jämför med olika usla saker. Den har fått heta saker som ”Com Hem” och Bo Kaspers Orkester. En gång fick döskallen heta ”Stockholm Live”.

Igår var det säsongspremiär för ”Stockholm Live” i SVT 1. Det kan vara det tråkigaste humorprogram som har gjorts.

Två av personerna heter Janne Westerlund och Jakob Öqvist. De andra två heter Shan Atci och Özz Nujen och har legat på Boyaheds ”69 Osexigaste-lista”.med motiveringarna:”Talangbefriade Shan Atci-Prosit har ett ytterst passande efternamn som skvallrar om hur mycket denna man påminner om en förkylning. Huvudvärk, yrsel, irritation i ögon och svalg... Ja, irritation mest överhuvudtaget. Vi håller som bäst på att skapa världens största pappersnäsduk i förhoppningen att nöjessverige ska snyta ut denne Shan Banan och spola ner honom i närmsta toalett. Lär dig vara rolig innan du påstår dig vara ståuppare, din överkompenserande imposter.”
”Det är inte många som vet att ståupparen och radioprataren Özz härstammar från en känd humoristklan i Kurdistan, och att hans släktnamn Nujen faktiskt betyder just "underhållare" eller "komiker" på kurdiska. Förnamnet Özz, däremot, betyder direktöversatt "snälla Gud låt honom inte växa upp och försöka bli". Föräldrarna valde det med omsorg.” 


DET är humor.


 

UT MED: Bobbo Krull

IN MED: Andrew Dice Clay

Till top