Krogkrönika

Tobi talar / Permalink / 1

Som vanligt är det folk som egentligen inte bryr sig som klagar mest.

Linköpings nöjesliv är ett ständigt ämne för diskussion. Nedläggningen av biografen Astoria och konsertarrangörer som har svårt att locka folk är två saker som har gjutit extra liv i debatten på senare tid.

När Östgöta Correspondenten på sin hemsida ställde läsarfrågan ”Hur är Linköping som nöjesstad?” kom det in en mängd synpunkter. De flesta var kritiska och menade i en raljerande ton att nöjeslivet var under all kritik.

”Nöjestad? Hahhahhah *jag kiknar*”, skrev signaturen Hjalmar.

”Helt värdelöst! Urtrist ställe! Det sämsta jag bott i”, menade signaturen Patrik.

”Nöjesliv!?Finns det något sådant i vår gulliga lilla stad. Måste vara något som jag missat totalt”, skrev en som kallade sig Hjulsbro.

 

Jag tror inte det finns något bättre tillfälle än nu att plocka fram det gamla uttrycket ”Man har inte roligare än man gör sig”. För det är ju precis det som inläggen ovan handlar om. Personerna som skrev meningarna skulle inte ha roligt om nöjesutbudet så vore det tiodubbla.

 

Och framförallt avslöjar man sin okunskap och sitt oengagemang på ett oerhört pinsamt sätt. Som jag skrev i inledningen: det är folk som egentligen inte bryr sig som klagar mest.

Hur många av er som klagar på nöjesutbudet brukar gå på konserter på Skylten, Herrgårn, Flamman, Platens, Konsert & Kongress, Cloetta Center, Elsas Hus och andra ställen?

Hur många av er ser film på Astoria, Filmstaden, Cinemax, Kårullen eller Filmklubben på Elsas Hus?

Hur många ser pjäser på Östgötateatern, Ung Scen/ Öst, Sagateatern, Arbis, Forumteatern eller någon av de andra scenerna?

Hur många dansar på Socialen, Club Casbah, Inflight Entertainment, Bagdad Antisocial, Spanky, John Doe, Nuclear Nation, Club Sessions, Fever, We Got Soul eller någon annan av stadens klubbar?

 

Och ja, signatur Hjulsbro – du har missat en hel del. Som att vi har ett strålande restaurangutbud med mat från Turkiet, Karibien, Thailand, Indien, Japan, Frankrike, Vietnam, Italien och ett otal andra länder. Vill du göra mer än bara äta kan du dansa salsa, spela biljard, bowla, gå på vernissage eller besöka något av stadens museum.

 

Vad kräver ni mer? Vad exakt är det som fattas i Linköpings nöjesliv?

Vi som verkligen bryr oss stödjer de bra sakerna och har kul istället för att klaga.

#1 - - Jerry:

Bra rutet, du har så jävla rätt...

Till top