På skiva: Nicola Sarcevic

På skiva / Permalink / 0
På skiva: Nicola Sarcevic

Album
Betyg: 4 (10)
Nicola Sarcevic”Roll roll and flee”
Burning Heart 


Det är alltid skoj när artister provar att göra något nytt. Kanske inte alltid så bra, men per definition spännande och uppfriskande.

Här är det Millencolin-sångaren Nicola Sarcevic som är ute på soloutflykter. Att sjunga på egen hand började han med på 2004 års ”Lock-sport-krock”. Där precis som här handlade det om akustiskt orienterade sånger med ett mjukare anslag än det vi oftast hör från honom.

Jag kan helt och fullt sympatisera med att Sarcevic vill testa sina vingar, variera sig och göra något annat än att bara lira elgitarr-stinn punk med Millencolin. Men varför måste han, likt så många andra artister som vill testa något nytt, hamna i ett överbefolkat och svintråkigt singer/ songwriter-fack? Varför kan inte Sarcevic, Peter Dolving, Niklas Hillbom(!), Kristoffer Åström, Dennis Lyxzén och alla de andra sjunga blues, hip hop eller barbershop istället? Gitarrbaserad, organisk, vemodsrock har vi redan fått en överdos av. Vill man få en kick av det krävs starkare grejer än Sarcevics traditionella konster.
Till top