Tv-krönika

TV / Permalink / 1
Tråkigt i rutan
 

Ett av spänningsmomenten med att åka på semester till Asien under vintern har de senaste åren varit att se vilka nya tv-program som har börjat när man kommer hem.

Årets nyheter är dock ingen höjdare. TV 4:s ”I en annan del av Köping” verkar kul. Men det mest spännande i SVT:s utbud är...tja, femte säsongen av ”Kommisarie Lynley”.

Kanske är man lite försiktigare på just SVT i år. För trots att 86 av de 100 mest sedda programmen under 2006 visades i SVT var det också just SVT som fick mest kritik under fjolåret. Man meddelade exempelvis att man skulle satsa mer på lättsamt drama på bekostnad av samhällsprogram. Helena von Zweigbergk, programledare för ”Filmkrönikan” blev någon slags allmän hackkyckling och man fick (rättmätig) skäll för idiotsatsningar som ”Bingo Royale”, ”Veckans president” och ”Den som viskar”.

Gårdagen var ett typexempel på hur tråkigt tv-året inletts. Samma gamla ”Efterlyst”, ”Antikrundan”, ”Jeopardy”, ”Vänner” och ”Simpsons” som alltid. Och Peter Jidhe var lika intetsägande som vanligt. Han överträffas bara av Malou von Sievers på att göra usla intervjuer.


 

IN MED: Roy Star, Lamai-Elvis, Smiling Gayman och Bo Stolpstedt,

UT MED: Ingvar Oldsberg, TBG och Ann Westin

KANSKE KAN BLI NÅT: Komediserien ”Playa del sol” med Henrik Hjelt och Mikael Tornving

Till top