Tv-krönika (22/6)

TV / Permalink / 0
Idiotiska spelprogram 

Mitt på dagen brukar inte programutbudet vara nåt vidare. Det är mest amerikanska pratshower och (minst) tio år gamla b-serier. Och så förstås de senaste årens absolut största tv-styggelse - dom idiotiska spelprogrammen.

Ni vet dom där det står en babblande programledare och pratar en massa innehållslöst strunt för att få tiden att gå medan tittarna får ringa in och gissa på vilket ord som ska bildas av de omkastade bokstäverna.

"Momento" på TV 6 sänds 365 dagar per år och man undrar ju vad det är för idioter som tittar på skiten. Igår avslutades programmet med ledtråden "Syrligt" och de omkastade bokstäverna bildade "Griddfäl".

"Passar bra såhär i midsommartider", sa programledaren för säkerhets skull och uppmanade oss att ringa in. Herregud, man kunde ju vinna 150 000, klart vi slänger oss på luren. Men det är ju aldrig nån som vinner de där fantasisummorna det lockas med. Vinnaren fick nöja sig med 2200 och det är i den storleksordningen vinsten jämt brukar hamna.
En halvtimme efter "Momento" började "Ordjakten" i TV4 och magen började återigen vända sig ut och in.

Fråga till Linköpingssonen och TV4: s VD Jan Scherman: hur kan du tillåta sån skit i din kanal? Tycker du att det är bra tv? Känner du yrkesstolthet när "Ordjakten" visas i rutan?

 

Till er andra: TREVLIG MIDSOMMAR!

Till top