Två skivor

På skiva / Permalink / 1

Album

5/10

Emrik: Kontrollen

Emrikordings & entertainment

 

Under 90-talet missionerade Emrik och hans kollegor i Göteborgsbandet Stonefunkers för funken kanske mer än nån annan i landet.

På senare år har sångaren gått solo och satsat på mer visinriktad musik. Förra plattan, "Lögnhalsen" från 2005, visade upp en ny sida av artisten och var överraskande bra. Särskilt föll jag för låten "Längsta dagen".

På "Kontrollen" har Emrik hittat tillbaka till funken och låter musiken rulla och gunga mer. Tempot har med ålderns rätt dragits ner en smula, men det hörs tydligt att det är svänget han vill åt. På förra plattan stod texterna mer i centrum, nu har han fått ur sig det han ville säga och låter beatet istället stå i fokus. Som gästartister plockar han in Dogge, Jenny Silver, Promoe och Papa Dee. Och som lite bonus får vi en remix av "Lögnhalsen".

Ingen himlastormande platta och ibland önskar man sig lite upptempo. Jag är också lite tudelad kring Emriks svenska sång, men okej då - den funkar.


Album
Betyg: 5/10

Bring me the fucking riot...man

Disco Avant-garde No!
Hundarna
 

Singeln "Lolita Riotta" från 2004 var riktigt bra (fast det tog faktiskt ända tills detta nu innan jag fattade ordvitsen...pinsamt) och b-sidan "Riot dance" var inte mycket sämre.

På nya albumet finns det en hel radda av samma stökiga garagepunkpop och i små doser är det en riktigt trevlig bekantskap. Problemet är att man tröttnar rätt snart. Låtarna följer samma formel och låter för likartat, och det funkar inte riktigt på ett album med 11 låtar.

Till top