Nu är jag ungkarl igen...

Skoj / Permalink / 19

Vad gör en ungkarl? Svaret får man om man säger just ordet "ungkarl" många gånger snabbt.

Medan ensamstående tjejer ses som självständiga och starka, anses ungkarlen fortfarande vara något av en "loser".  Han kan inte laga mat, han har stökigt i lägenheten och tar hjälp av mamma när det gäller - ja, det mesta.

Nolltrettons reporter som är ungkarl av födsel och ohejdad vana, studerade fenomenet lite närmre.

 

Mat:
Ungkarlslivet handlar till stor del om mat, företrädesvis snabbmat och allt man kan ha ketchup på (vilket ungkarlen praktiskt taget kan ha på det mesta).

En riktig ungkarl har dunderkoll på alla pizzerior, hamburgerställen och kebabbarer i stan. Han kan priser, öppettider, utbud och ibland även namnen på personalen. Och när en äkta ungkarl ringer och beställer pizza presenterar han sig med namn.

Ibland händer det dock att ungkarlen lagar riktig mat. Då finns det två grundrecept som kan varieras en aning: 1. Korv och makaroner, och 2. Hamburgare och pommes. Vanligaste varianten är att på lördagskvällen lyxa till det och byta ut ketchupen mot bearnaisesås. Bearnaisesås går för övrigt också att ha på det mesta.

Tittar man i en ungkarls kylskåp innehåller det alltid följande: ett sexpack folköl, ketchup, en öppnad burk majonnäs, ett tomt sexpack folköl (bara pappförpackningen), ett öppnat paket margarin och eventuellt en stock snus. I skafferiet hittar man makaroner, bearnaisesås och kaffe.

Nudlar äter bara ungkarlen om han är student, däremot har han lärt sig att laga fiskpinnar i brödrosten och att kaffefilter kan användas flera gånger.

 

Disk:
Som ungkarl kan man fira två födelsedagar - sin egen och diskens. Ibland händer det att ungkarlen tvingas diska i badkaret för att få plats. Det finns dock en del smarta lösningar. Beställer man hem pizza slipper man krånglet med rena tallrikar och proffsen vet att man alltid kokar korv och makaroner i samma kastrull - samtidigt. Räcker inte det så är ju papperstallrikar ett lysande påfund.

 

Toaletten:
En ungkarls toa ska man undvika att beträda. Det ligger skitiga kalsonger på golvet, skäggstubb i handfatet och toapapper saknas. Rullen står nämligen i sovrummet av någon märklig anledning.

Telefonkatalogen bredvid toasitsen finns inte där för att ungkarlen brukar ringa kompisar när han bajsar (vilket han faktiskt gör), den finns där för att toapappret är slut (och dyrt).

 

Lägenheten:
Glöm det där med gardiner och blommor, på sin höjd kan det stå en kaktus på vardagsrumsbordet, bredvid tallriken med de faststelnade matresterna. Av någon anledning är dessutom persiennerna neddragna dygnet runt i en ungkarlslya. Städning sker bara till jul, vare sig det behövs eller ej. Eller om mamma kommer på besök och tar tag i saken. Men ett ställe hon aldrig ger sig på är under sängen, där ligger nämligen ungkarlens porrtidningar utspridda på golvet.

 

Mamma:
Det är tack vare mamma som ungkarlen överlever. Inte bara kommer hon hem till honom och städar, han åker dessutom till henne ibland med tvätten och för att fylla på matförrådet. Hemma har ungkarlen tre tvätthögar: en för ren tvätt, en för smutsig och en för tvätt som är smutsig men går att ha en dag till.

 

Nöjen:
Främst går ungkarlens pengar åt till att festa, men en ansenlig del av lönen läggs även på tekniska prylar som storbilds-tv med surroundljud, nyaste dvd-spelaren och en ljudanläggning av värstingformat. Att han sen bara har fem plattor i skivhyllan är en annan sak.

Läsningen består av Illustrerad Vetenskap och tv-bilagan. En äkta ungkarl har full koll på nattliga serier som "Walker: Texas Ranger", "Xena - krigarprinsessan" och, framförallt, "Kvinnofängelset".


Och glöm inte att kalsonger kan användas i fyra dagar: en dag normalt, en dag bakåfram, en dag utochin och en dag bakåfram och utochin.

Till top