På skiva - Isolation Years

På skiva / Permalink / 0
P? skiva - Isolation Years

Betyg: 2
 Isolation Years
"Sign Sign"
Nons

 Jag skulle kunna sätta minst en trea på den här plattan på grund av det snygga hantverket, men det är att låta Sävar-kvintetten komma undan för lätt med sitt fjärde album. De kan nämligen så mycket bättre.

För där de tidigare skivorna varit oklanderliga både produktions- och framförandemässigt och utgjort såväl en sammanhängande helhet och enskilt starka låtar som "Nurse hand", "Michael (if you cannot row)", "It´s golden", "Talking backward masking blues" och "Green on white", tycker jag att det sista saknas här. De riktigt starka låtarna fattas.

Bandet rör sig i samma musikaliska trakter som exempelvis The Perishers och Christian Kjellvander, där rock, pop, country och folkrock bildar en svårdefinierad men självklar enhet av melankoli och ödlig landsbygd. Det låter varmt och organiskt, men samtidigt lite konturlöst och anonymt.

Ljudbilden är snygg med vackra körer, congas och andra detaljer, men melodimässigt är det få låtar som höjer sig över att vara bakgrundskuliss. Och någon "Nurse hands" hör jag inte.

Till top