På skiva: The Fine Arts Showcase

På skiva / Permalink / 0
P? skiva: Fine Arts Showcase
Betyg: 3/5
 
The Fine Arts Showcase

"Sings the Rough Bunnies"

Adrian Recordings
 
Du behöver inte skämmas om du inte känner till Malmöduon The Rough Bunnies. Gruppen består av kusinerna Anna och Frida Vermina och har möjligen gjorts sig ett litet namn inom den svenska lo-fi-scenen men är knappast känd utanför denna krets.
Gustav Kjellvander gillar dock gruppen så mycket att han väljer att göra en hel coverskiva på den okända gruppen. Första gången jag hörde det var jag övertygad att han skämtade med oss. Men det är inget skämt, utan en helt okej popplatta med låtar som lika gärna hade kunnat vara Kjellvanders egna. Åtminstone låter det så.
Kjellvander och hans Fine Arts Showcase har tidigare gjort två av mina absoluta favoritlåtar med "Chemical girl" och "Mock Ivory". Med singeln "Modern love" är han en tredje på spåren. Den är kanon redan i originalversion. Men hela skivan är jämnbra, det är schysst mollpop rakt över. Och jag förstår Kjellvanders tanke. The Rough Bunnies har bra grundlåtar, men låter lite tunt och spretigt. I The Fine Arts Showcases händer får musiken mer tyngd.
Till top