På skiva

På skiva / Permalink / 0
Album
6/10
 
Smashed: Famous smashed songs
From the balcony Records
 

Det behövs bara några sekunder i första låten "Five horses" för att jag vet att jag ska gilla Smashed. En melodica öppnar med några ensamma toner, sen kommer sångaren Martin Nordlöf in med en skön indieröst. Låten byggs på med trummor, bas och gitarr och plötsligt har vi sån där melodisk, småskramlig pop som jag gillar.

Jag ska inte överdriva och säga att Stockholmsbandet Smashed är guds gåva till mänskligheten. Jag har överlevt hittills utan dem och skulle nog klara mig rätt bra även om jag inte hört denna debutplatta. Men bandet har en skön indiepop-ljudbild och låtar som är mer än bara okej.

Öppningslåten är kanon, sedan fortsätter bandet i samma stil (typisk svensk indie med lite vemod och lite eufori), men standarden dalar lite för varje låt. Det som lät så lovande till en början lyckas aldrig riktigt leva upp till förväntningarna.

Men jag kommer definitivt att följa Smashed framöver.


Singel

Betyg 6/10
 
Tony Clifton: Alone
Bricktop
 

Gotländskt band som tar stunsen och studsen hos ett band som Franz Ferdinand, klär det i en klassisk arenarockkostym och klämmer ur sig en charmig, elegant och trevlig singel som sprakar och lever.

Jag är inte beredd att ändra livsföring på grund av denna singel allena, men den får mig att vilja höra mer av Tony Clifton.

Till top