Tv-krönika (Corren 11/5)

TV / Permalink / 0
En ärrad krönika
 

RAPPORT: Berättade igår om Tony Blairs avgång, och därmed går "Cool Britannia" definitivt i graven. Det var ett begrepp som uppstod i mitten av 90-talet och som betecknade en nytändning för gamla England. Britpopen, med band som Blur, Oasis, Pulp och Suede frodades, James Bond återuppstod, Geri Haliwell klädde sig i Union Jack och Vanity Fair gjorde ett temanummer om alltihop. Den unge och snygge Blair och hans "New Labour" passade perfekt in i "Cool Britannia"-vågen och vann valet.

Jag saknar "Cool Britannia" och jag kommer att sakna Blair.

 

RÄTTELSE: I lördagens tv-krönika skrev jag att Kanal 9:s tablå inte finns i Corren. Det gör den visst sedan en tid tillbaka, nämligen på baksidan av denna krönika. I tv-bilagan saknas dock Kanal 9 fortfarande.

 

ROBINS: Ganska lättviktig men rolig talkshow med Zlatanparodi och felsägningar av SVT 24:s nyhetsankare Rikard Palm. Men roligast är som vanligt tonårstjejen Filippa Bark - måste ses. Onsdagens program går i repris ikväll (SVT 1, 23.50) och imorgon (10.40).

 

RAY: Med Liotta som efternamn. Spelade proffsrånare i gårdagens "Smith" i Kanal 5. Manusidén är lite fantasilös, men Liotta har varit en favorit sedan "Maffiabröder" och gör därför tv-serien värd att kolla in.

Till top