Tv-krönika (Corren 5/5-07)

Tobi talar / Permalink / 1
Innan ni säger något: Jag vet att man sedan en kort tid tillbaka hittar Kanal 9:s tablå bland kanalerna på baksidan av krönikan. Vill inte ändra i originalet utan rättelse kommer i min nästa tv-krönika.


Var finns Kanal 9? 

Ett av vårens stora samtalsämnen bland tv-konnässörer är nya Kanal 9, som startade den 25 februari i år. Dels har snacket handlat om att det är en underskattad kanal med en radda intressanta serier, som "Rome" och "Monk". Fotbollsfans har fått det nya direktsända fotbollsmagasinet "Fotbolls-Extra" och vi musikintresserade har bland annat fått biografier över Gene Simmons och Johnny Cash.

Många upptäckte kanalen genom vårens slutspelshockey, själv sitter jag klistrad varje kväll vid 23-tiden när "Uppdrag: Mord" sänds.

Kanalen säger rikta sig till tittare i huvudsak över 30 och med en potential på tre miljoner tittare slår sig Kanal 9 in bland de stora tv-kanalerna i landet.

Och då kommer vi in på den andra delen av snacket, nämligen: var tusan hittar man kanalens tablå? För oss Correnläsare finns den varken i tv-bilagan eller på de dagliga tv-sidorna.

Felet är inte Correns, eftersom de sidorna kommer från TT/Spectra. Tv-bilagan är gemensam för en mängd olika tidningar i landet.

Det är dessvärre ingen tröst för de Correnläsare som tvingas slå på datorn varje gång de ska se efter vad som sänds på Kanal 9.

 

IN MED: "Robins", Lisa Kling, Peter Birro, Montt Mardié

UT MED: David Bexelius, "Postkodmiljonären", tillfälligt avbrott

#1 - - Niklas:

Jättejobbigt att det inte finns någonstans att läsa. I dagens corre noterar jag att man har en stor text om Motorjournalen som går på 9:an. Fast ingen annan tablå...löjligt.

Till top