Två skivor

På skiva / Permalink / 0
(Från Zero)

Album
Betyg: 2/10
 
Basically the same: The long way out of silence
Pullover
 

Jag har sett finalen i Musik Direkt, suttit i juryn till musiktävlingen Rockkarusellen och lyssnat på mängder av demos. Där hör man en sorts musik som bara verkar finnas i just dom sammanhangen. Jag talar om präktig studiecirkelrock, men hemsk stämsång och musiker som förmodligen är skolade men inte verkar ha begripit ett dugg av vad själva tanken med musik är.

Basically the Same är ett Falun/ Stockholmsband som passar in i den mallen. Nu släpper man sitt debutalbum, något man i mitt tycke kunde ha struntat i. Bandet Cranberriesrock känns fullständigt ointressant. Kanske hade musiken räckt till en semifinalplats i Musik Direkt men här i Zero där musik inte är en hobby utan på liv och död har den inget existensberättigande.


Album
Betyg: 4/10
 
Nils Erikson: On the verge
Promising Records
 

Ett av mina sämsta skivinköp någonsin är Nils Eriksons andra album "Albert, tyfonen". Då, för ett decennium sedan, var jag inne på visor och svensk pop och efter vad jag hade läst verkade Nils Erikson vara något för mig. Det var han inte. Plattan fick lämna min skivsamling lika snabbt som den kom dit.

Eriksons fjärde album är på engelska och är betydligt bättre. Musiken är rakare, mer lättillgänglig och känns inte lika överdrivet pretentiös. Fortfarande är det inget jag gillar, halvtråkig, soft, präktig vuxenpop med konstnärliga ambitioner kommer nog aldrig att bli min grej, men numera står jag ut med hans sällskap. Ett fall framåt alltså.

Till top