På skiva: The Hives

På skiva / Permalink / 1


The Hives

"The black and white album"

No Fun/ Universal

 

I en tid när alla rockband spelar in sina skivor i vardagsrummet är det roligt med ett band som verkligen PRODUCERAR sin platta. Fagerstabandet har bland annat hälsat på hos Pharrell och fått till en dunderplatta som låter "stor". Det sprudlar av lekfullhet och galenskap och man har ansträngt sig för att göra det bästa av varje låt. Exempelvis är "Try it again" en traditionell riffrökare, men lyfts rejält av ett gäng skrikande cheerleaders. Här finns även en instrumentell orgel-låt, djungelrytmer och en hel del elektroniska toner.

Vissa saker är riktigt knäppa. Jag förstår inte mycket av galopp-popen i "Giddy Up!", dockteatern i "Puppet on a string" eller discon i "T.H.E.H.I.V.E.S", men det är roliga kontraster till den gamla vanliga skrammelrock som bandet lirar i "Return the favour", "You got it all wrong" och "Square one here I come".

Omslaget är förmodligen årets snyggaste, singeln "Tick tick boom" är en smällfet rockbomb och jag kan inte låta bli att le åt raden "They say the definition of madness is doing the same thing and expekting a different result".

 

Betyg: 4/5

Till top