Swindie as fuck #2

kultur / Permalink / 0
All swindie på 90-talet framfördes inte på engelska. Det fanns en hel del riktigt bra svenskspråkig indiepop också. Förutom namn som Garp, Tuk Tuk Rally, Franska Bönder och Ulf Stureson minns vi framförallt dessa.
image1484image1488
Lasse Lindh debuterade under eget namn med skivan "Bra" 1998. Den är mycket riktigt bra, men ska man bara ha en skiva med söta Lasse är det nog 2005 års "Lasse Lindh" ännu bättre. Innehåller hits som "Svenska hjärtan" och "Sommarens sista smak".

Hardy Nilson. SÅ JÄVLA BRA! Vad finns mer att säga? Ibland känns det som att det är Sveriges bästa band genom tiderna. Debuten "Är det värt det?" är ett absolut måste, med låtar som "Popsång", "1973", "Amerika", "Jag gör som jag vill", "Hon och han", "Dom kallar oss män" och...ja, hela jävla plattan.

Kent. Fortfarande är debuten "Kent" från 1995 bandets absoluta höjdpunkt. Då var dom indie så det skrek om det, coola som få och hetare än vad som går att föreställa sig idag. Åtminstone för oss 2000 pers som brydde oss då. Vilka låtar: "Blåjeans", "Frank", "När det blåser på månen", "Jag vill inte vara rädd"! Det här är Expressen Fredag samlat i ett skivalbum.

Autorock, som uppstod ur Hardy Nilsson, platsar egentligen inte riktigt här, eftersom deras enda skiva kom 2002. Men en låt som "Vi ska dö som dom vi är" förlåter allt.
image1487image1485
Till top