Tv-krönika (2/10)

TV / Permalink / 3

Andra Avenyn - ha ha ha

 

Nästa års vinnare i tv-priset Kristallens humorklass är klar redan nu, ingen annan har en chans mot SVT: s "Andra Avenyn".

Innan igår hade jag inte sett något av tv-serien, men planerna verkade ambitiösa. Serien skulle sändas tre dagar i veckan i flera år framöver, det talades om SVT: s största dramasatsning någonsin och man nämnde amerikanska kvalitetskanalen HBO (serier som Sopranos och Six Feet Under) som måttstock. Redan där borde jag ha förstått vartåt det skulle barka.

Igår satt jag och såg eftermiddagens repris och skrattade oavbrutet åt replikerna, skådespeleriet, fotot, manuset, ja alltihop. Sen insåg jag att det inte var en parodi jag tittade på, utan att programmet var tänkt att tas på allvar. Då började jag gråta och var tvungen att stänga av.

Efter bottennapp som "Tre kronor", "Hotell Seger", "Reine & Mimmi i fjällen" och nu "Andra Avenyn" har Peter Emanuel Falck blivit den svordom som används flitigast i mitt residens. Vad har han för hållhakar på tv-bossarna som gör att han kan fortsätta producera sin dynga?

 

PÅ TAL OM SOPRANOS: Den sista säsongen har varit riktigt krystad och usel. I ett avsnitt blev Tony plötsligt spelberoende, i söndags mördade han Chris Moltisanti. All logik och trovärdighet är borta, men ändå: det sämsta Sopranos-avsnitt är tusen gånger bättre än alla "Andra Avenyn" ihop.

Till top