Tv-krönika (8/10)

TV / Permalink / 1

Sportspegeln = trygghet

 

TV-vanor kommer och går med säsonger, intresse, arbetstider och en mängd andra faktorer. Jag försöker se "Jay Leno" och "Uppdrag: Mord" varje kväll, samt "Studio Virtanen", "Boston Tea Party" och "Simma lugnt, Larry" de dagar de sänds. Men den enda serie jag verkligen gråter blod över att missa just nu är "Sopranos" på söndagarna, även om serien gått ner sig på senare tid.

Sen finns det ett program som står över det där med säsonger, trender och liknande. Som finns inprogrammerat i ryggmärgen. Som aldrig sviker. Det sänds 20.30 på söndagar i SVT och heter "Sportspegeln".

Programmet har sänts sedan 1961 och tillhör de program i världen som har funnits längst. Ändå känns varje söndag friskt som en vårvind, just för att innehållet alltid är nytt.

"Sportspegeln" fyller flera roller. Det utgör en sorts avslutning på helgen, och skapar samtalsämnen till måndagens fikarum. Programmet är som en trygg morfar man besöker varje söndag. Det är inte alltid som Sportspegeln överraskar, gårdagens program med allsvenskans slutskede, NHL-debut med Niklas Bäckström och uppladdning inför alpina säsongen, kändes ganska rutinmässig. Men "Sportspegeln" är som pizza - även när det är dåligt är det ganska bra.

 

IN MED: Angelica Andersson, Magnus Uggla, Göran Gabrielsson

UT MED: Babbens inledningsskämt

Till top