På skiva: Moneybrother

På skiva / Permalink / 0
image1246

Monebrother

"Mount Pleasure"

Burning Heart


Pengabrorsan Anders Wendin har aldrig hymlat med sina Bruce Springsteen-influenser och här på fjärde plattan är dom tydligare än nånsin, det är saxofon och bankande pianotangenter på varje låt känns det som.

Men det är inte bara The Boss som får bidra med inspiration, här hörs även mer eller mindre direkta stölder från bland annat Thin Lizzy, Stiff Little Fingers, The Mo - och vad är det nu den där kända smörlåten heter som "It is time for falling apart" snor hela sångmelodin från?

De musikaliska lånen står lyckligtvis inte i vägen för Wendin själv, här finns en radda sköna låtar. Rockiga "Guess who´s gonna get some tonight" (ja, Wendin håller fast vid de långa låttitlarna...) öppnar plattan med högt tempo, i "It might as well be now" sjunger han duett med den fantastiska Ane Brun och singeln "Just another summer" är ju en punkig dunderdänga.

Vid det här laget har Moneybrother jobbat upp en så hög lägstanivå att det vore dumt att klaga, men bland det jämnstarka materialet har jag svårt att hitta dom där sångerna som riktigt får en att gå bananas. Ingen ballad når upp till "It´s been hurting all the way with you, Joanna"-klass och ingen låt skapar riktigt samma direktlänk mellan benen, hörselgången och luftgitarrarmen som "Reconsider me" gjorde.

"Mount Pleasure" förstärker Moneybrothers varumärke, men vinner kanske inte så många nya fans åt Ludvikasonen.

 

Betyg: 3/5

Till top