PÅ skiva: The Perishers

På skiva / Permalink / 0
image1255

The Perishers

"Victorious"

NONS

 

Det senaste året har det pratats en del om "scandicana", som en slags nordisk motsvarighet till musikstilen americana. Det vill säga engelska låtar nånstans mellan folkrock, pop och country. Varm, organisk musik med fötterna i myllan, sjukt stora mängder vemod och en ljudbild som ibland tenderar att bli väl anonym.

Under begreppet kan man i princip knöka in alla singer/ songwriters och melankoliska band från Sophie Zelmani och Kristoffer Åström till Christian Kjellvander och Isolation Years.

Själv börjar jag bli ganska trött på den där, ofta norrländska, vemodsrocken. Den reduceras ofta till bakgrundsmusik och intetsägande, om än behagligt mysiga, ljudfiltar att krypa in i medans man dricker rödvin och gosar med sin raring.

Umeåbandet The Perishers har dock något vackrare melodier och en lenare produktion än sina kollegor. Och så har man Ola Klüfts fantastiska sång långt fram i ljudbilden. Det gör att gruppens tredje platta har starka sånger i exempelvis titelspåret och "Never Bloom Again".

 

Betyg: 3

Till top