Två skivor

På skiva / Permalink / 0

Singel

4/10

 

The Last Shadow Puppets: The Age of the Understatement

Domino Recording

 

Vad blir det om man mixar Alex Turner från Arctic Monkeys och Miles Kane från The Rascals? 

Jo, en singel i galopptakt med driv, lite kållebojsarkänsla, massa körer och energi. Tyvärr berör låten mig inte det minsta, kanske för att det låter så o-fräscht och något som gjorts hundra gånger tidigare. Och definitivt är det inget man väntar sig av två coola popsnubbar.

Jag förstår inte hur denna låt ska kunna göra sig på radio, eller nån annanstans heller för den delen. Till och med Sergio Leone hade ratat detta.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album

6/10

 

Jeremiha: Where the stars scream out your name

Dead Frog

 

I öppningsspåret "Camellia" närmar man sig direkt Eskju Divines storslagna pampighet. Det är stora gester, stor ljudbild, stor röst och stora känslor.

I efterföljande, tillika singeln, "Teen Machine" kopplar dom på elektroniken och låter så som Kent skulle ha låtit om dom våga ta steget fullt ut med sina synthar på senaste plattan.

Sedan hör vi även tydliga spår av U2, men Jeremiahs eget avtryck är svårare att finna. Och till slut blir det lite väl mycket att stå på en klippavsats i vildmarken och skråla ut sina känslor mot himlen. Men även om intresset falnar när Jeremiah vartefter skivan fortsätter tappar lite stuns och upprepar sig så är denna uppföljare ett rejält kliv framåt med debuten från 2005.

Till top