Tre skivor (Zero, december)

På skiva / Permalink / 0

Album

6/10

 

The Animation: Everest

My Records Sweden

 

Zero uppmärksammade det här Göteborgsbandet under fjolåret som ett lovande band i den alternativa rockgenren och nu när debutalbumet finns ute kan man nog säga att vi var rätt ute. Skivan är inte sensationell men bandet levererar självsäker och pampig arenarock med indievibbar nånstans i samma musikaliska trakter som grupper som Keane rör sig i.

Bandet bildades 2006 och lyckas att låta storslaget och känslostormande trots att man bara är tre medlemmar. Johan Hasselblom bjuder både på feta gitarrmattor och på en sångröst som han verkar hämta ända nerifrån tårna. Robert Carlsson och Johannes Bramwall fyller på med elbas och trummor som bidrar till en fet och tung produktion.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EP

6/10

 

The New Heaven Dieppe: The new heaven dieppe

TNHD/Border

 

"Kläderna är viktigare än musiken" sa Johan Kinde en gång. Riktigt så långt sträcker sig inte duon The new heaven dieppe, däremot är deras ett projekt som består av både ett band och en klädlinje. På sång och mjuka synthar hittar vi Lizette Nordahl och bakom trummor och flera synthar sitter Andy Annerstad från Bobby och Melody Club. Kläderna sys av Andys fru Mari Miltvedt Öye.

Denna EP innehåller fem softa synthlåtar som låter moderna men ändå har viss 80-talstouch. Behaglig lyssning med öppningsspåret "When I am around" som topp.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Album

5/10

 

The Bianca Story: Hi Society!

Rodeostar

 

Jag erkänner utan omsvep att jag inte känner till det minsta om schweizisk popmusik. Därför blir det svårt att skriva nåt om exempelvis The Bianca Storys arv, referenser och kreativa kontext. Men det blir också lite spännande att lyssna eftersom Schweiz som popland är ett helt vit fläck för mig.

Finns det något typiskt schweiziskt drag inom musikvärlden så upptäcker jag det dock inte här. The Bianca Story skulle lika gärna kunna komma från England eller Sverige. Kvintetten säger sig själva spela "New Wave Rock´n´roll", själv skulle jag kanske kalla musiken experimentell alternativpop. Det låter intellektuellt, kreativt och lekfullt, kanske lite för genomtänkt för sitt eget bästa faktiskt. Att pressreleasen talar om konstskolor och musikteori känns naturligt, när intellektet får för stort inflytande över musik blir den ofta ett koncept snarare än något som svänger och berör. De dragen kan man också ana hos The Bianca Story även om de inte faller helt i den idémässiga gropen.  

Till top