Två skivor

På skiva / Permalink / 0

Singel

Betyg: 6/10

 

Client: Suicide sister

SSC/ Playground

 

De brittiska flygvärdinnorna har slagit sig ihop med den gamla Nitzer Ebb-hjälten Douglas McCarthy och knåpat ihop en liten electropärla som smakprov på det nya albumet "Untitled Remix".

Egentligen är inte låten så märkvärdig, man hoppar inte till av eufori. Men jag gillar det sköna drivet, den snygga växelsången och den dansvänliga takten. Det är en liten och anspråkslös popsång och just för att den inte blåser upp sig till något den inte är blir det så bra.

Gör som jag, låt den pumpa på repeat.
-----------------------------------------------------------------------------------------

Album

4/10

 

Karin Turesson: Källan

Make Records

 

60-talet smyger hela tiden omkring i låtarna och sticker ibland upp sitt huvud. Ibland i form av låtar som Lill Lindfors skulle ha kunnat sjungit, ibland i form av den sorts soul som exempelvis Amy Winehouse byggt en karriär på att hylla. Visa, bossa, jazz och pop blandas naturligt och Christoffer Lundquist (Brainpool) ser till att det musikaliskt håller ihop.

Däremot har jag svårt för Turessons sång, med skånsk dialekt, tunn ton och halvt manerat sångsätt. En sångerska med fräckare klang och personligare röst hade kunnat göra mer med musiken.

Till top