Tv-krönika (24/6)

TV / Permalink / 0

Sommar i rutan

 

Skolorna har slutat, det luktar grillos i trädgårdarna och midsommar har passerat. Det spelar ingen roll, den riktiga svenska sommaren startar först när "Allsång på Skansen" drar igång.

Igår var det premiär för årets säsong och Håkan Hellström inledde i illgul kavaj och med sedvanlig glädje och energi.

Rikstransan Babsan försökte "kuppa" in sig (skriver förmodligen kvällstidningarna idag) och gav vibbar om att dyka upp fler gånger framöver. Vad det nu skulle tillföra programmet...

Min gamla idol Bosse Parnevik gjorde sitt berömda Sven-Bertil Taube-nummer, men med uppdaterad text där det skojades lite om att han blivit äldre sedan senast förvandlingsnumret gjordes.

Miss Li dök upp som ett charmigt yrväder 2006, men efter tre likadana umpa-bumpaskivor på 11 månader är hon numera bara påfrestande med sin manierade cabaretstil. Så även igår.

Direkt efter allsången var det dags för nästa sommartecken: seriestart för "Morden i Midsomer". Den engelska deckaren har visats de senaste åtta somrarna i SVT och har till och med sommar i titeln. Så nu sätter jag upp hängmattan och tar semester från tv-krönikorna, vi ses i augusti.

 

TREVLIG SOMMAR!

Till top