Tv-krönika (2/6-08)

Tobi talar / Permalink / 0

Solig sportsöndag


Vissa dagar finns det inget att se på tv: n, andra dagar kommer alla programmen på en och samma gång. Och enligt lagen om alltings jävlighet sammanfaller ofta de dagarna med de stunder då man minst av allt vill sitta inne i tv-soffan. Som igår.

Juni inleddes med strålande sol och en söndag som gjord för promenader, utflykter, grillning och kanske till och med ett premiärdopp i Ärlången. Givetvis är det då som tre av försommarens hetaste sporthändelser visas i rutan.

SVT sände det avgörande OS-kvalet i handboll mellan Sverige och Island, TV 3 visade fotbollslandslagets sista träningslandskamp innan EM-slutspelet och i TV 4 kunde vi se Sanna Kallur göra en kanonstart på årets Golden League-säsong.

Så jag bänkade mig trots grannskapets grilldofter och en dunderskön kvällssol - och så förlorar både fotbolls- och handbollslandslaget. Till fotbolls-EM, OS och resten av friidrottssäsongen kommer jag att ta det säkra före det osäkra och spela in allt på video. Sen kan jag titta när solen har gått ner.


FOLKET KRÄVER: Hyllningsprogram om Julia Caesar

SALIGA I ÅMINNE: Gay Wranglers

Till top