Krogkrönika

Tobi talar / Permalink / 0

Det svänger om stadens nattliv


Snabba ryck och oväntade turer. Där har ni Linköpings nattliv just nu. Vintern har varit dramatisk hos stadens krogar och klubbar.


Efter en ganska händelsefattig höst kändes det som att Linköpings nattliv började kännas förutsägbart och ganska trist. Inga särskilda nyheter och inga större förändringar. Men så åker man iväg till Asien några månader och vips smäller det till på alla håll och kanter så man knappt inte känner igen sig när man kommer hem.


På några ställen vet man inte vad som framtiden har att erbjuda, något byter ägare och något meddelar att man ska göra en stor renovering. Och Skylten, som visserligen inte är en krog men ändå en viktig del av stadens nattliv, får ett nytt studieförbund som sköter driften.


Några andra nyheter på senare tid är bland annat att Sensus (som även är de som kommer att sköta Skylten framöver) har återuppväckt sin gamla klubb Club Casbah som tidigare anordnade konserter på Atmosfär i Konserthuset. Numera huserar man på L´Orient och har bland annat bokat Jonna Lee den 5/4 och Niccokick den 3/5.


På samma krog hittar vi även Klubb 20 Hiphop som även de kommer att satsa på gig med olika artister. Den 16/4 kommer Ken, den 30/4 lirar Fjärde Världen och den 28/5 är det dags för Afasi & Filthy.


Höstens nyhet Klubb Din Mamma som håller till på Gasquen bokade in Billie the Vision & the Dancers och har två speltillfällen kvar, nämligen 16/4 och 14/5. En annan höstnykomling var Kulturföreningen Brun som anordnar spelningar på Skylten. Nästa konsert att boka in är Jonas Game den 5/4.


I februari startade dessutom Maxim sin nya satsning som går under namnet B.I.G Events. Och så har det bildats en stå upp-klubb på Nationernas Hus. Den heter LKPG Ha ha! Och kommer att köra andra tisdagen i varje månad.


Puh... det är knappt att man hinner med i svängarna.

Till top