På skiva: Bryan Adams

På skiva / Permalink / 1
Brajjan

Bryan Adams

"Bryan Adams 11"

 

Jodå, gamla Brajjan håller fortfarande på. På 2000-talet har visserligen hans fotograferande kanske fått större uppmärksamhet än musiken, men han har inte gömt hur man snickrar ihop schysst radiorock.

 

Sina största hits har han kanske bakom sig, men konsekvensen i det musikaliska uttrycket gör att även de nya låtarna smälter ihop naturligt med de gamla och går att slänga in utmärkt bland "Heaven", "Summer of 69", "Run to you" och de andra hitsen när han är ute och lirar.

 

Inledande "Tonight we have the stars" är en traditionell rockrökare, detsamma gäller fartiga "Oxygen". Här finns också några sköna halvballader samt ett gäng låtar i mellantempo som tuffar på helt okej.

Gillar man Bryan Adams gillar man hans nya platta. Här finns hans hesa röst, hans klara och luftiga elgitarr och allt det där andra som vi känner igen honom genom. Det låter inte sensationellt på nåt sätt men plattan är jämn och bra utan några bottennapp.

 

Kanadensaren Bryan Adams är inte, och har aldrig varit, jordklotets mest spännande artist. Han är en vanlig, enkel kille som gillar att plocka upp gitarren och lira vanlig, enkel rock.

Hans musik kommer inte att förändra världen, men man mår ganska bra och har det rätt trivsamt när man lyssnar på honom. Och ibland behöver inte musik ha större ambitioner än så.

 

3/5

Till top