Tv-krönika (ÖC, 25/11)

TV / Permalink / 0

Dokusåpan lever än

 

En av höstens stora tv-succéer är "Färjan" i Kanal 5. Det snackas för fullt i fikarummen, hälften skrattar åt fyllona och den andra hälften bokar resa själva. Färjebolagen jublar, inte bara tv-båten Viking Cinderella utan hela kryssningsbranschen märker av rekordintresset.

Anledningen till att "Färjan" blivit så populärt beror sannolikt på att programmet kombinerar två av 90-talets stora svenska tv-succéer: "Rederiet" och dokusåpan. Dessutom kryddar man med en 00-talstrend: fylle-tv. Vi har bland annat sett Kanal Lokal springa runt och filma folk som är packade på krogen och det är precis vad "Färjan" också gör. Som av en händelse hade även gårdagens "Boston Tea Party" ett inslag där programledarna filmades medan de krökade ner sig.

Men mest tror jag att "Färjans" succé beror på igenkänning, att åka färja är ett svenskt folknöje och det är vanligt folk som är med i programmet. I går fick vi följa ett tjejgäng från Tranås, varav en flörtade vilt med "Baren-Håkan". Nästa vecka sänds säsongens sista avsnitt, missa inte det.

 

FELTÄNKT: Ingen vill ha en ny "Beverly Hills 90210". Det är de gamla stjärnorna vi vill se.

SYND: Jag var tvungen att tacka nej till "Den rätta för Rosing" på grund att jag är bortrest då.

Till top