På skiva: Uno Svenningsson

På skiva / Permalink / 0

Uno Svenningsson

"Jag sjunger för dig"

Warner

 

En lokal rockstjärna som jag känner sa en gång "han har en personlig röst men sjunger opersonligt" och ringade därmed rätt bra in hela grejen med Uno Svenningsson.

Det går inte att komma ifrån att rösten är Unos största tillgång, men han har använt den lite slarvigt genom åren. Hans kvaliteter som låtskrivare når ju inte samma höjder. Och särskilt inte hans texter, något plattare och innehållslösare får man leta efter. Titlar som "Du är en del av mig", "Jag sjunger för dig" och "Kom och känn hur mitt hjärta slår" säger inget om Uno som artist, det skulle ha kunnat vara låtar med valfri melodifestivaldeltagare eller svensktoppsartist.

Musikaliskt är Uno tillräckligt rutinerad och skicklig som hantverkare för aldrig göra bort sig, men det är också sällan han bjuder på något spännande heller. "Har du hört" har visserligen snygga gospelkörer, men annars kör han på med samma halvtråkiga gubbpop som han gjort sedan 80-talet. Patrik Isaksson dör förmodligen av avund, men ingen annan orkar engagera sig nämnvärt.

 

2/5

Till top