Tv-krönika (ÖC, 16/10)

TV / Permalink / 0

Förtjust i TV 8

 

Den tv-kanal som jag blivit mest förtjust i på senare tid är TV 8. Det har tydligen även makthavarna blivit eftersom det diskuterats om kanalen till och med ska få public service-uppdrag.

Det känns skönt att en kommersiell kanal inte behöver vara glättig och ytlig utan kan vara seriös och djuplodande och ändå funka. TV 8 vimlar av bra program, exempelvis är "Virtanen + sällskap" landets bästa pratshow, även om programmet blivit klart sämre sedan det flyttade till Spy Bar.

I debattprogrammet "Schyman" senast visade programledaren Gudrun Schyman klasskillnad i proffsighet mot virrige gästen Mats Odell, och påminde om vilken strålande politiker och tv-personlighet hon är.

Nyhetsfördjupande "Adaktusson" är också alltid sevärt. Där har man begripit att bra gäster och bra frågor faktiskt är det enda som krävs, och det har programmet nästan alltid. Senast var det intressant att höra vad förra statsministern Ingvar Carlsson hade att säga om finanskrisen och blockpolitiken.

Men bäst just nu är "Dragon´s Den" där uppfinnare och entreprenörer får söka stöd för sina affärsidéer hos fem investerare. Vilka ska lyckas sälja in idén och vilka är bara lycksökande dårar? Missa inte nästa avsnitt imorgon.

 

NYFÖDD: 24Corren

GIFTA: Sossarna och Miljöpartiet

DÖDSFALL: TV 4: s kreativitet

Till top