Två skivor

På skiva / Permalink / 0

Album

7/10

 

Marmaduke Duke: Duke Pandemonium

14th Floor

 

Den skotska duon Marmaduke Duke omnämns ofta som rock, men det är en genrebenämning som man verkligen kan diskutera. Medlemmarna är Simon Neil från Biffy Clyro och JP Reid från Sucioperro och deras musik skulle lika kunna kategoriseras som pop, electro eller bara smått vansinne. För här blandas ovanstående stilar med funkrytmer, discokänsla, soul, synth, lite hip hop och hårdrocksgitarrsolo.

Bandet bildades 2003 med tanken att göra en trio konceptskivor. Den första kom 2005 och detta är den andra i serien. Själva beskriver de musiken som ett ljudspår till hedonism, dekadens, normbrytande och dans. Och tja, det är en beskrivning så bra som någon.
----------------------------------------------------------------------------

EP

5/10

 

Helena Arlock: Old Dirty Hound

Red Olive

 

Hon kommer från The Sounds hemstad, har lirat cello sedan unga år och har spelat ihop med countryartister som Shooting John, Gustav and the Seasick Sailors och Thomas Denver Jonsson. Det är inget som hörs när man lyssnar på Helena Arlock debut-EP.

Eller också är det precis det gör. För skulle man mixa ingredienserna ovan så kanske det skulle komma ut något som låter ungefär som Helenas musik gör. Här bjuder hon på sex låtar som kan beskrivas som experimentiell pop med både elektronik, folkkänsla och lite jazzvarning. Det är lite för snällt och svalt för att jag ska hoppa högt men Helena Arlock bjuder på en stunds avslappnande och skön lyssning.

Till top