Två skivor

På skiva / Permalink / 0

Album

4/10

 

Vision Talk: Dirty Italo Disco

Spacesound Records

 

Max Mix-skivorna, Scotch, Best of Italo Disco - mina mellanstadiediscon var en orgie i plastiga synthljud, burkiga trummaskiner och dansvänliga takter.

Musiken var aldrig särskilt "inne" ens när det begav sig och snart blev Italodiscon direkt hånad, men på 00-talet har musikgenren fått något av en renässans. Om inte annat för kitschvärdet.

Kvartetten Vision Talk är ett av de band som vill ta oss tillbaka till 80-talet och i till exempel "I could be the one" lyckas de verkligen. Var det "dirty" ligger är dock lite oklart, men att det till stor del är italodisco står klart. Frågan är om det är en hommage eller en pastisch? Denna tvekan, plus några uppenbara stölder samt identitetslösheten där man mixar både stilar och till och med språk gör att betyget blir lite lägre än vad det egentligen borde.
------------------------------------------------------------------------------------------

Album

6/10

Dear Reader: Replace why with funny

City Slang/Universal

 

Kära läsare.

Är ni på jakt efter ett trevligt popband som mixar country, alternativpop och folk till en angenäm blandning av lättillgänglig, skönsjungen musik som smeker och bråkar på samma gång, då kan detta vara nåt för er.

Dear Reader håller till i Johannesburg i Sydafrika, bildades för fyra år sedan och släpper nu sitt debutalbum. Bandet består av Cherilyn MacNeil på sång/piano/gitarr och Darryl Torr på bas/keyboard. Och eventuellt också Michael Wright på trummor.

De presenterar här tio låtar som kan ha svårt att ta Sverige med storm, men som bjuder på riktigt skön lyssning om man ger dem chansen.

Till top