Lehmans Midsommarfräckis

Skoj / Permalink / 0

"En finsmakare kom in på en restaurang o sa att man kunde servera honom precis vad som helst o han skulle kunna identifiera det. Hovmästaren antog utmaningen o efter en stund serverades förrätten.
Gästen smakade och sa sedan:
- Det här är paté på vildsvin, fasan o fransk vaktel o vinet är Chateau Talbot 1961.

Hovmästaren kunde överraskad konstatera att alltihop var rätt, men varmrätten skulle han aldrig klara. Varmrätten bars in. Den kunnige gästen smakade o konstaterade sedan:
- Detta är kängurufilé som kokats i jakbuljong o därefter friterats i gnufett o vinet är en utmärkt Chateau Lacoste från 1914.
Nu stod hovmästarens ära på spel. Upprörd stormade han ut i köket, tog en banan o körde upp den i fittan på diskerskan, doppade den därefter i choklad o hällde romgrädde över. Gästen tog en enda tugga av bananen o sa sedan:
- Åh fan - jobbar Elsa här?"
Till top