Recension av "En förlorad värld"

kultur / Permalink / 3

Första recensionen av Bête Noires EP "En förlorad värld". Kul, eftersom den är skriven av en kille som förstår våra referenser, historia och kontext. Nämligen Olle på TEXTMASSA

SKIVRECENSION
Bête Noire - En förlorad värld

(EP, 2009)

Äntligen har jag kommit över linköpingsbandet Bête Noires debut-ep En förlorad värld.

Jag önskar det här bandet all välgång.

Med sin charmiga, självdistanserade och lika genialiskt av Johan Kinde influerade poplyrik skapar denna synthpopduo en väl fungerande harmoni mellan text och musik.

In Alles fyra spår som alla bjuder på solid, snärtigt pulserande synthpop och med lyriska teman om eskapism, saknad och erövringar. Påverkade av en alltför lång stund... eller en plats i solen kanske.

Kan inte värja mig mot det här.

Bête Noire fyller ett tomrum. Bra svensk synthpop framförd på svenska. Traditionen av band som står upp för synthpop behöver kontinuitet efter namn som Adolphson-Falk, Page, tja vi nämner väl Lustans Lakejer och på senare år Mr Jones Machine. Fortsätter linköpingsduon med lika fint redovisad kvalitet som på debut-epn så är dom på god väg i bevarandet av denna "regentlängd".

För det här måste få en fortsättning.

Kort sagt: Det här går in i min synthsjäl och det är lätt att spotta referenser och möjliga influenser men kan lugnt konstatera: Bête Noire är modernt, men ack så elegant bekant.
#1 - - Vickan:

Grattis!

#2 - - Olle:

Smickrande. Tackar. Ballaste bandfotot på länge!

#3 - - Anonym:

Fan vilken lång arm han har Bill.

Till top