På skiva: Perssons Pack

På skiva / Permalink / 0

Perssons Pack

"Öster om Heden"

Capitol/EMI

 

Alfta-sonen Per Persson är en av de mest äkta och angelägna artisterna i landet och en ännu viktigare del i mitt personliga liv. Få, om någon annan, kan fånga landsortmelankoli och vardagsdrömmar lika träffsäkert. Han är folklig i ordets mest positiva bemärkelse, med ett anslag och texter som folk kan relatera till. Efter 14 år är han tillbaka med en ny stark skiva fylld med kärlek som gick åt fanders, hyllningar till gamla rockhjältar och radioapparater som skvalar från köket.

De hängivna Packet-fansen känner igen hälften av låtarna. Spår som "Bortom månen och mars", "Sångare utan orsak" och "Ikväll tar vi över stan" har Per Persson spelat live under de något tystare åren.

En annan gammal pärla är den lite bortglömda favoriten "När du är ung" från skivan "Längre bortom bergen" som här kommer i en ny version där pratpartiet i versen är utbytt mot sång. Den nya versionen känns slarvigare men leder kanske åtminstone till att vi får höra låten live för en gångs skull.

Här finns också "Stenad i Stockholm", en fantastisk duett mellan Persson och Annika Norlin, vilket känns som ett äktenskap instiftat i himlen. Finns det en kvinnlig Persson i landet är det definitivt hon.

 

4/5

Till top