Tv-krönika (ÖC, 22/5)

TV / Permalink / 1

Missa inte Ethan Hawke

Igår kväll runt klockan nio var det mycket som trängdes i tablåerna. Både livsåskådningsprogrammet "Existens", underhållande idiotier i "Grannfejden", Al Pacino-rullen "En kvinnas doft" i Kanal 8 och "Dirty dancing 2" (måste ju se om den är lika dålig som jag misstänker) pockade på uppmärksamheten, men jag fastnade för "Draknästet" i SVT 1. Jag har ju tjatat om programmet och dess utländska motsvarigheter tidigare och man kan väl åtminstone säga att det ligger rätt i tiden, nu när vi har kris i ekonomin.

En som alltid ligger rätt är Ethan Hawke. Igår kunde vi se honom i filmen "Assault on precinct 13". Det är ingen höjdarfilm, men den har Hawke i rollistan och är då automatiskt värd en glutt. Ethan Hawke är en favorit och känns som den mest intellektuella skådis vi har.

Ikväll kan ni se honom i "Bara en dag", den briljanta uppföljaren till "Bara en natt" ett decennium tidigare. Det är förmodligen enda gången en uppföljare varit bättre än originalet och bara Hawkes leende i slutscenen är en anledning att inte missa filmen.

 

IN MED: Robban Becirovic, Sanna Carlstedt och Henrik Schyffert

UT MED: Pistvakt, Lasse Kronér och Carola.

Till top