På skiva: Invasionen (Nolltretton, mars)

På skiva / Permalink / 0

Invasionen

”Hela världen brinner”

SONY

 

The (International) Noise Conspiracys Rick Rubin-satsning blev inte den succé det kunde och borde ha blivit. Kanske för att Dennis Lyxzén numera har ett antal sidoprojekt bredvid sitt huvudband. Dels sjunger han i AC4 och dels frontar han bandet Invasionen. Gruppen är sprunget ur Lyxzèns soloprojekt The Lost Patrol men numera har man bytt både namn och språk.

Invasionen spelar rock med inslag av såväl pop, punk och soul, och även om det känns som något av ett opretentiöst hobbyband blir jag väldigt förtjust i det enkla uttrycket, 80-talspunkvibbarna, garagekänslan och inte minst att Lyxzén sjunger på svenska. Fortfarande är texterna politiska och tankarna far direkt till det sena Ebba Grön eller Florence Valentin, för att ta en sentida akt.

En av medlemmarna i denna kvartett är Anders Stenberg från Deportees och man återkopplar till hans band genom låten ”Under gatan, en strand”. Det ska bli intressant att se om detta trevliga debutalbum följs av flera eller bara är en skojig engångsföreteelse.

 

 

3/5

Till top