Elixir!

På skiva / Permalink / 0

Så blev det då ändå en fröjdefull jul till sist. Det tog några timmar, men sen kunde jag lyssna på "Elixir". Och kolla omslaget - svinsnyggt som vanligt.
Efter ett par genomlyssningar kommer här några korta kommentarer.

1. Skönhet kräver ingen tolkning
Skönt driv. Lättfotad discolåt. Bra utan att knocka.

2. En enda kyss
Halvsnabb låt som funkar men känns lite anonym. Men Kinde var väl tvungen att skriva en låt med den titeln efter att boken kommit ut...

3. Eld & vatten
Kom på att han kört denna låt live tidigare. Sån där sval playboypop som jag tycker Kinde gör så bra. Elegant och väldigt tilltalande. Har gått från bra till fantastisk.

4. Förbjuden frukt
Nja, halvseg, halvtråkig och halvanonym.

5. Ung igen
Kinde ser tillbaka på sitt liv i denna ballad som egentligen inte är så märkvärdig, men som ändå tilltalar mig ganska mycket.

6. Det verkade så viktigt då
Har vuxit med tiden. Kändes lite tråkig i början men idag tycker jag den är riktigt bra.

7. Fascinerad
Ett pampigt anthem som sticker ut. Vackert och storslaget. Skivans bästa låt. Jag är fascinerad.

8. Tills gryningen skiljer oss åt
Nej, ingen ballad som jag trodde utan en studsig och snabb låt. Tycker dock inte den lyfter som inledningen ger aningar om.

9. Jag hade slutat drömma om att känna så här
Jag har alltid tyckt att den här låten har en väldigt bra grund men att Kinde inte riktigt får till det. Här låter den lite upphottad men når ändå inte ända fram.

10. Hon är allt jag ser
Denna halvballad har fått ett coolare arrangemang på skiva mot i tv. Kanske inget mästerverk men jag är lite småförtjust i den här låten, särskilt i refrängen.

11. Jag borde vetat bättre
80-talsballad som börjar försiktigt för att växa, blomma ut och avslutas i ett crescendo. Fast - den kunde faktiskt gjorts ännu bättre.
Till top