Tävling!

Tävling / Permalink / 7

Det finns ju som bekant ett rockband i stan som heter Vindra. En kompis till mig sa: "Vindra - vad är det för jävla namn på ett band?". Och det kan man ju onekligen fråga sig. Så här kommer veckans tävling:

Vad betyder ordet Vindra?
1. En liten väderkvarn man har i trädgården
2. Ett fabeldjur
3. Eget förslag, ange själv vad du tror
#1 - - bulis:

en förkortning av: i vinballen dra

#2 - - Anonym:

Tror det är en synonym för den mycket hippa accessoaren plånboksskedja.

#3 - - Uller:

Ett kosntigt litet snabeldjur...

#4 - - Rosa ankan:

Från början hette detta band inte Vindra utan Vindar. Den söta killen som kom på namnet är dock inte så bra på att stava därför blev det Vindra på bannern...

Man kan till och med se att det är så genom att titta på bilden. Namnet har blivit utsmetat på vissa ställen av vindarna som stormar omkring killarna i bandet :-)

#5 - - Billy Boy:

Vindra betyder inte det isterband på polska?

#6 - - kenta:

hörde i en P4 intervju för et par år sen att namnet VINDRA betydde VAAAAH GÖÖÖR DUUU ?? jaa de sa så i alla fall , men det lär väl inte stämma.. :)



tycker det är sjysst med ett bandnamn som inte låter som allt annat, finns många svenska "coola" band som börjar på ett The! vore tråkigt om alla bandnamn skulle börja på det sättet eller typ alla på Engelska! VINDRA som de stavar namnet med "big letters" precis som the big boys i METALLICA och KENT , kent förresten vad är det för jävla namn på ett band ? :) råkar veta att vindra är ett väldigt vanligt namn i exempelvis indien (damer) samt i grekland (herrar) så med andra ord så är det ett namn precis som vilket som helst (precis som KENT) , dock så har ja inte koll på varför Linköpingsbandet VINDRA heter som de gör?! men man kan ju rätt enkelt fråga dom ?! iaf om man håller till i vår kära hemkommun .



ps. deras video är jävligt snygg , hometown tror ja låten heter?! finns på youtube och den handlar väl inte otippat om Linköping?! .

#7 - - tompa:

låter som att den svenska avundsjukan åter visar sitt fula tryne ! vindra äger ju..

Till top